Contact

Volg Stadsbos013

22.00 – 24.00 uur bij de Kaaistoep

Zondag in het Stadsbos loopt ten einde. Duizenden kleine dieren worden nu juist actief. Maar hoe zie je die in het donker. Op het terrein in de Kaaistoep staat een wit doek opgesteld, waarop grote lampen schijnen. Nadat de zon om 21.35 uur is ondergegaan, komen vooral insecten op het doek af. Niet allemaal tegelijkertijd, maar eerst komen vliegen en mugjes aanvliegen, gevolgd door kevers. Ook de grote meikever kan al snorrend op het laken terechtkomen. De nachtvlinders komen meestal als het ongeveer een uur donker is. Iedere avond is het weer een verrassing wat er op het doek landt, maar het is vrijwel altijd verrassend en soms spectaculair.

Bij slecht weer (regen, sterke wind) vliegen insecten bijna niet, dan gaat deze nachtexcursie niet door. De mensen die zich hebben aangemeld (met telefoonnummer/mailadres) krijgen in dat geval hierover bericht.

Voor deze activiteit moet je je aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 20 mei via onderstaande button.

Zondag in het Stadsbos

Op zondag 22 mei vindt de eerste editie van de Stadsbosdag plaats. Zelf verse frietjes maken met de kids, om 7 uur ’s ochtends op pad met de vroege vogelwandeling of de fijne kneepjes van de unieke discgolfsport onder de knie krijgen? Je hebt de keuze uit meer dan 30 verschillende activiteiten! Maak kennis met dit prachtige en bruisende natuur- en recreatiegebied op steenworp afstand van de stad.

We adviseren je om op de fiets te komen.
Tot zondag 22 mei in Stadsbos013!

Praktische info

Meer informatie

Heisteeg, 5032 Tilburg, Nederland