Contact

Volg Stadsbos013

Op pad met Roos de Natuurpedagoog

12.30 – 13.15 uur bij Grotto

Alle kinderen verzamelen! Ga mee met “buitenspeelbaas” Roos om lekker buiten te ravotten. We gaan klimmen, rennen, balanceren en nog veel meer. We duiken het mooie Stadsbos in en gaan onszelf en elkaar sportief uitdagen met wat we in de omgeving kunnen vinden. Denk aan tikspelletjes, klauteren in de takken en leuke samenwerkingsopdrachten.

13.30 – 14.15 uur bij Grotto

Kinderkunstenaars gezocht! Met behulp van een blok klei en alle materialen die het stadsbos ons te bieden heeft gaan we lekker knutselen. Iedereen mag een eigen boommonster maken. Maak jij een vriendelijk gezichtje met bloemetjes en een blije mond van takjes? Of misschien wel een woeste kop met een mosbaard en scherpe tanden van beukennootjes, of wordt het toch een zelfportret?

14.30 – 15.15 uur bij Grotto

We gaan op expeditie! Ga mee op ontdekkingstocht door het stadsbos, welke beestjes kun je vangen, hoeveel pootjes hebben ze? Wat eet zo’n beestje nou? Leven hier ook grote dieren? Kunnen we sporen van ze vinden? En al die planten en bomen dan, hebben die een eigen naam? Genoeg vragen om ons een middag mee bezig te houden, we sluiten af met een ‘ren je rot’-natuurquiz.

4 juni: Zondag in het Stadsbos

’s Ochtends vroeg op pad met de meditatieve wandeling bij zonsopkomst, alles leren over de Siberische grondeekhoorn, jezelf uitdagen op de klimwand, of vogels spotten met de vogelaar? Stadsbos013 is het meest veelzijdige en dynamische natuurgebied van Tilburg. Ontdek het zelf! Op zondag 4 juni staat er een programma met meer dan 40 activiteiten voor je klaar.

Praktische info

Meer informatie

Oude Warande 3, 5036 NE Tilburg, Nederland