Contact

Volg Stadsbos013

14.30 uur bij de Kaaistoep

TWM Gronden heeft in 2017/2018 een eerste stap gezet om de Sijsten, onderdeel van De Kaaistoep, groter te maken. Deze heide heeft een bijzondere rijke flora, maar is voor een heidegebied heel klein. Door het omliggende bos om te vormen naar een open landschap zal dit gebied zich beter overeind kunnen houden. Ook de verbinding naar de aangrenzende graslanden wordt gemaakt. Zo wordt dit voorheen geïsoleerde gebied aangesloten op een groter geheel waardoor planten en dieren zich beter kunnen handhaven. Aankomende najaar/winter start de volgende fase om de Sijsten te vergroten.

Samen met de beheerder Jaap van Kemenade gaat u kijken naar de resultaten van de eerste ronde werkzaamheden. Ook wordt er uitgelegd wat er staat te gebeuren en waarom dit belangrijk is voor de heide.

Stevige schoenen zijn nodig voor deze wandeling.

Voor deze activiteit moet je je aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 20 mei via onderstaande button.

Zondag in het Stadsbos

Op zondag 22 mei vindt de eerste editie van de Stadsbosdag plaats. Zelf verse frietjes maken met de kids, om 7 uur ’s ochtends op pad met de vroege vogelwandeling of de fijne kneepjes van de unieke discgolfsport onder de knie krijgen? Je hebt de keuze uit meer dan 30 verschillende activiteiten! Maak kennis met dit prachtige en bruisende natuur- en recreatiegebied op steenworp afstand van de stad.

We adviseren je om op de fiets te komen.
Tot zondag 22 mei in Stadsbos013!

Praktische info

Meer informatie

Heisteeg, 5032 Tilburg, Nederland