Contact

Volg Stadsbos013

Deze activiteit is vol. Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

07:00 – 09.00 uur bij de Gaas

Stadsbos013 zit vol met vogels. Tijdens de broedtijd zijn ze vaak minder te zien, maar stukken beter te horen. Onder leiding van gidsen van de KNNV afdeling Tilburg wandel je door het heide- en bosgebied De Gaas. Dit ligt tegen de wijk de Reeshof, maar bevat een prachtig stuk heidelandschap waar de fitis, boompieper en andere heidevogels te horen en te zien zijn.

In het aangrenzende bos zingen diverse mezen, spechten en zangertjes zoals de zwartkop en de gekraagde roodstaart. Verbaas je over de vele vogels die je hier tegenkomt. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. In de ochtend is het vaak nog fris, trek dus warme kleding aan.

Zondag in het Stadsbos

Op zondag 22 mei vindt de eerste editie van de Stadsbosdag plaats. Zelf verse frietjes maken met de kids, om 7 uur ’s ochtends op pad met de vroege vogelwandeling of de fijne kneepjes van de unieke discgolfsport onder de knie krijgen? Je hebt de keuze uit meer dan 30 verschillende activiteiten! Maak kennis met dit prachtige en bruisende natuur- en recreatiegebied op steenworp afstand van de stad.

We adviseren je om op de fiets te komen.
Tot zondag 22 mei in Stadsbos013!

Praktische info

Meer informatie

Witbrant, Tilburg, Nederland