Volg Stadsbos013

Image Alt

1 en 2 juli: Obstacle Run en NK Highland Games in Stadsbos013!

1 en 2 juli: Obstacle Run en NK Highland Games in Stadsbos013!

1 en 2 juli: Obstacle Run en NK Highland Games in Stadsbos013!

‘Obstacle World the Highland Edition’ is er klaar voor. In het weekend van zaterdag en zondag, 1 en 2 juli is het Tilburgse Stadsbos013 volledig in Schotse sferen gehuld. Met de Obstacle Run en het NK Highland Games als blikvangers is er voor het publiek voldoende te beleven voor een hele dag vertier.

Obstacle Run

Het centrum van het spektakel wordt gevormd door de Edinburg Arena, waar elk half uur een ‘clan’ vertrekt. Nadat de Clan Leader iedereen heeft klaargestoomd begint de strijd tegen de elementen. Hiervoor is een route van 12 kilometer met meer dan 30 obstakels uitgezet.

De finish en Splash Zone bevinden zich in de directe nabijheid van de start: hier kan het publiek de uitgeputte warriors helpen met afkoelen voordat zij aan de laatste hordes beginnen: Brave Heart Ramp, Sky Bridge en als grote finale: Urguhart Castle.

Kom in Kilt en laat je Schminken in de Brave Heart War Shop.

Route door Stadsbos013 en terrein Landgoed De Groene Kamer

De route van deze obstakelrun loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en strekt tot het Bels Lijntje. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. Het Highland Edition plein is ingericht op het terrein van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.

NK Highland games

Op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur brandt de titelstrijd ‘Sterkste Strijder van de Highland Edition’ los. Zo’n 30 krachtpatsers nemen het tegen elkaar op bij oeroude Schotse onderdelen: Caber Toss (paalwerpen), Steenwerpen (kogelstoten), Gewichtwerpen, Hooggooien en Hammer Throw (hamerslingeren). De presentatie is in handen van Wout Zijlstra, de voormalige ‘Sterkste man van Nederland’.

Chill zone

‘It’s all about balance’ is het thema van de Chill Zone. Kom tot rust in een hangmat en geniet van hemelse sferen, zacht wiegende muziek en body & mind routines. Wie dat niet nodig heeft kan zich tegoed doen aan één van de verschillende bieren, een Highland Burger en genieten van gezellige muziek. De kleintjes kunnen zich laten schminken tot echte Braveheart Warriors en op een Shetland pony de Tilburgse Highlands veroveren.

‘Be rough, be tough, be a clan’s man!!’

Meer informatie op www.obstacleworld.nl en www.degroenekamer.nl