Volg Stadsbos013

Image Alt

Aanlegvergunning mountainbikeroute

Aanlegvergunning mountainbikeroute

Aanlegvergunning mountainbikeroute

De gemeente heeft in de week van 16 oktober de vergunning gepubliceerd voor de aanleg van de mountainbikeroute in Stadsbos013 met een inspraaktermijn van zes weken.
 
Aanpassingen
De afgelopen maanden is, na zorgvuldig overleg met betrokken eigenaren en bewoners, de mountainbikeroute op diverse plekken verbeterd. Veel van de zorgen en bezwaren die mensen eerder hebben geuit, konden zo worden weggenomen. Ook met de aanpassingen bleek het mogelijk om een aantrekkelijke route te maken, zodat er voldoende uitdaging in zit voor de beginnende en meer ervaren mountainbikers.
 
Planning
De verwachting is dat de oplevering van de route medio maart 2018 mogelijk is. Dit is wel afhankelijk van het verloop van eventuele bezwarenprocedures en natuurlijk het weer. De route is zodanig ontworpen dat er straks op diverse plekken gestart kan worden met de route. Bekijk hier de MTB-route.
 
In de ontwikkeling van Stadsbos013 zoekt de gemeente voortdurend naar een goede balans tussen natuurlijke kwaliteiten, beleving en recreatieve toegankelijkheid. Er is onderzoek uitgevoerd naar de mogelijke effecten van de route op ecologie en archeologie. Uit deze onderzoeken blijkt dat er geen noemenswaardige effecten te verwachten zijn.