Volg Stadsbos013

Image Alt

Aanplanting bloembollen ‘Bijenlint Bels Lijntje’

Aanplanting bloembollen ‘Bijenlint Bels Lijntje’

Aanplanting bloembollen ‘Bijenlint Bels Lijntje’

Dinsdag 8 december is gestart met het aanplanten van 90.000 bloembollen in de groenstrook in de achtertuin van bewoners aan De Dintel in het kader van het “Bijenlint Bels Lijntje”.

Deze bloembollen worden aangeplant om de diversiteit aan bloemen langs het Bels Lijntje in Stadsbos013 te vergroten. Dit vergroot de voedselbeschikbaarheid voor bijen en andere insecten, maar draagt ook bij aan de kleurenpracht en beleving van de seizoenen in deze woonomgeving. Initiatieven zoals deze maken dat het Stadsbos013 nog aantrekkelijker wordt.

Het bloembollenmengsel bestaat uit diverse soorten die elkaar van maart tot mei opvolgen in bloei. Het zijn zogenaamde Stinzenplanten, bolgewassen die zichzelf verwilderen (denk hierbij aan de bosannemoon en daslook).De beplanting van de bloembollen gebeurt machinaal en wordt uitgevoerd door het bedrijf JUBHolland.

Op zaterdag 19 december plant de gemeente Tilburg samen met scoutinggroep PVG nog meer bloembollen aan, maar dan op het landgoed Heidepark-Vredelust, eigendom van de gemeente Tilburg.

Coörporatie Bels Lijntje legt in totaal een 33 kilometer lang bijenlint aan. Het Bijenlijnt is een samenwerking tussen Coöperatie Bels Lijntje, Stichting Korensla, Brabants Landschap, Stadsimkerij Beezz en gemeente Tilburg.