Volg Stadsbos013

Image Alt

Aanrader! Wandeling “Heidepark en Vredelust” met IVN-gids in Stadsbos013.

Aanrader! Wandeling “Heidepark en Vredelust” met IVN-gids in Stadsbos013.

Aanrader! Wandeling “Heidepark en Vredelust” met IVN-gids in Stadsbos013.

Deze parkachtige landgoederen liggen aan de oude Bredaseweg in Stadsbos013 en zijn aangelegd in Engelse landschapsstijl. Je vindt er een groot aantal verschillende boomsoorten, waaronder een robinia van ongeveer 150 jaar oud.

Terug in de tijd

Karakteristiek zijn de kronkelpaden en een zeer oud klinkerweggetje dat verwijst naar de geschiedenis van de rijke textielbaronnen. Zo was Heidepark in het bezit van de familie Straeter en Vredelust van de familie Mutsaers.

De IVN-gids neemt u mee terug in de tijd. Waren de rododendrons er alleen voor de sier? Waren er ook doolhoven en waarom was de ene vijver groter dan de andere? Hoe verfraaide men vroeger de omgeving en wat is de stand van zaken nu bij villa Vredelust? Nieuwe ontwikkelingen in dit prachtige gebied zijn nu ook zichtbaar.

Pierre Verbeek wist het al toen hij op 29 juni 1972 in het Nieuwsblad van het Zuiden schreef:

“In ieder geval bezit Tilburg in Heidepark-Vredelust reeds nu en voor de toekomst een nieuw oord voor de stille recreatie in de gordel van de westelijke stadsrand, waar menige stad jaloers op kan zijn. Alleen weten de Tilburgers het nog vrijwel niet!”

Deelname is gratis. Aanmelding niet nodig.

Aanvang wandeling: Zondag 28 mei 10.00-12.00 uur

Startplaats: Parkeerplaats Tilburgse Rugby Club, Bredaseweg 560 [ Hoek Pomstationweg] 5036NB Tilburg