Volg Stadsbos013

Image Alt

Buitenspeelkanjer 2017

Buitenspeelkanjer 2017

Buitenspeelkanjer 2017

En de winnaar is… Jael Nouhet! Onlangs riep organisatie Kommee Natuurpedagoog uit als Buitenspeelkanjer van 2017. Jael (Natuurpedagoog) geeft lessen, feestjes en workshops natuureducatie. Deze vinden vaak plaats in Stadsbos013. Hij ontvangt de landelijke prijs uit handen van de organisatie op 25 mei (14.30 uur) op het schoolplein van Basisschool Wandelbos. De school waar hij wekelijks les geeft.

Rijk buitenspelen
Het voltallige team van de school wordt deze middag getrakteerd op een boeiende workshop over ‘Rijk buitenspelen’, gegeven door Kommee.
Kommee begon in 2015 met de Buitenspeelkanjer-campagne. Elk jaar worden er mensen genomineerd voor deze titel. Elf organisaties zaten dit jaar in de jury, waaronder IVN en Groen Cement.

“Jael laat zien dat je maar weinig nodig hebt om van buitenspelen een feest te maken. Hij begeleidt als Natuurpedagoog (www.natuurpedagoog.nl) verschillende groepen van basisscholen, BSO’s en kinderfeestjes in de bossen. Ook geeft hij lessen op speelplaatsen in Brabant en daar buiten. Hij combineert workshops over de natuur met pedagogische invloeden en biedt dit op een aantrekkelijke en interactieve manier aan. De kinderen zijn dol op zijn lessen en vinden het heerlijk dat ze avontuurlijk mogen spelen en lekker “vies” mogen worden,” aldus een docent van de school.

Jael geeft hiermee een goed voorbeeld van Rijk Buitenspelen. Daarmee kan hij andere pedagogen, ouders en leerkrachten aansteken. Bewezen is dat buitenspelen voor ieder kind heel gezond is!