Volg Stadsbos013

Image Alt

Dagbesteding op Landgoed De Hofboom

Dagbesteding op Landgoed De Hofboom

Dagbesteding op Landgoed De Hofboom

Wij, Bart Peeters en Hanneke Hagenaars, zijn de initiatiefnemers van Landgoed De Hofboom. Een boomkwekerij aan de Oude Rielsebaan 181 in het gebied van De Kaaistoep in Stadsbos013. Momenteel bieden wij op de kwekerij 3 dagen per week de mogelijkheid tot dagbesteding. Op de dagbesteding werken mensen met een beperking waardoor ze niet zelfstandig kunnen functioneren binnen de maatschappij.

Uitbouwen werkzaamheden

Om toch zo dicht mogelijk in het normale leven te staan, werken zij bij ons in alle onderdelen binnen de kwekerij mee. Denk bijvoorbeeld aan houtverwerking/kachelhout, kweken, onderhoud van de kwekerij en de verkoop van onze producten. Deze functies bouwen we graag verder uit binnen Stadsbos013.

Positieve insteek

Wij werken volgens een speciaal concept. Rekening houdend met hun beperking, verrichten de mensen bij ons alle voorkomende werkzaamheden. In plaats van dat we kijken naar wat ze niet kunnen, gaan we juist uit van wat ze wél kunnen. Op deze manier is de begeleiding altijd op een positieve manier aan het werk met de cliënten. De cliënten van ASVZ leren door de omgang met diverse gereedschappen nieuwe vaardigheden.

De Praktijk

Teamleider Ben van Iersel:”Bij ons wonen 5 cliënten die buiten hun verstandelijke beperking ook forse gedragsproblemen hebben. Wij werken aan het herstel van hun dagelijkse leven volgens de Triple-C methodiek. Voor het werk betekent dit dat wij altijd komen werken, soms misschien iets later. Voor iedere cliënt is er werk te doen op maat. Van takken op een houtwal gooien, tot zand wegkruien, stammetjes zagen, gras maaien, onkruid wieden, verpotten of stekken. Doordat de cliënten Bart en Hanneke goed hebben leren kennen is er een vertrouwen gegroeid waardoor ze vaker ontspannen hun werk kunnen uitvoeren dan voorheen het geval was. En gaat het eens niet goed, dan worden ze daarvoor niet gestraft. We slaan een arm om ze heen en gaan samen weer verder. De cliënten hebben het gevoel dat ze gewaardeerd worden, en dat is onbetaalbaar! We zijn altijd welkom bij Bart en Hanneke, ongeacht wat er eerder is voorgevallen!”

Het terrein waar wij gevestigd zijn is al 30 jaar in de familie. Wij hebben respect voor de natuur heel hoog in het vaandel. Vanzelfsprekend iets dat in een waterwingebied erg belangrijk is.

Bart Peeters en Hanneke Hagenaars

Bart Peeters Hofbomen VOF

Roodeschoolstraat 63

5035 CT Tilburg