Volg Stadsbos013

Image Alt

De boomhut in

De boomhut in

De boomhut in

De klas uit, het bos in. Dat zien de kinderen van Basisschool de Borne wel zitten. Vijf leerlingen maakten een ontwerp voor een boomhut voor ‘De Educatieve Driehoek’. Als het aan hen ligt, wordt de boomhut snel gebouwd. In juni vroegen ze hiervoor zelf een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

Vlnr
vooraan: Charlotte van Iersel
(initiatiefnemer),  Sjoerd de Bekker, Merlijn Kuil, Joppe Metz, Mathijs
Vermeer, Jan van de Heuvel. Achteraan: Gijs van Hal
(stagiaire Pabo Tilburg) en Ad van Raak (coördinator Basisschool de Borne)

Spelen en leren

De educatieve boomhut wordt gebouwd op een afgesloten perceel aan het Bels Lijntje. In de hut komt een leskist te staan, speciaal voor kleuters. Aan de hand van gerichte opdrachten maken zij kennis met de natuur van Stadsbos013. Een groepje meiden van Basisschool de Borne heeft deze leskisten ontworpen. Daarvoor hebben zij een marktonderzoek gedaan onder de kleuters, zodat ze wisten wat hen aanspreekt en hoe ze de nieuwsgierigheid van de kleuters konden prikkelen.

Enthousiasme

Initiatiefneemster Charlotte van Iersel van Bosklas 013 is blij met het enthousiasme van alle betrokken kinderen en leerkrachten, de stagiaire en de directie van Basisschool de Borne. “Dit soort buiten-leerarrangementen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Ik hoop dat het andere scholen ook inspireert om vaker de klas te verruilen voor Stadsbos013. Kinderen leren er enorm van wanneer ze de natuur zelf ervaren en uitdagingen gesteld worden. Stadsbos013 ligt voor veel basisscholen ‘om de hoek’, dus waarom er dan geen gebruik van maken? Mijn motto is niet voor niets: De klas uit, het bos in!”

Leerlingen Sjoerd, Merlijn, Joppe, Mathijs en Jan moeten nog even geduld  hebben. Na de zomervakantie horen ze of de gemeente de vergunning verleent. Pas daarna kunnen ze starten met de bouw van de educatieve boomhut.