Volg Stadsbos013

Image Alt

Eerste drie expeditieleiders Stadsbos013 bekend

Eerste drie expeditieleiders Stadsbos013 bekend

Eerste drie expeditieleiders Stadsbos013 bekend

Op 29 mei zijn via de pers de eerste drie expeditieleiders van Stadsbos013 gepresenteerd: Frans-Jan Bertens, Lex Schoonen en Frans Post. Deze expeditieleiders zijn dé ambassadeurs voor de ontwikkeling van Stadsbos013 en verbinders van initiatieven van onderop. Allen dragen Tilburg een warm hart toe, zijn ondernemende mensen die hun netwerk en kracht inzetten om tot haalbare business cases te komen en concrete resultaten.

Een expeditieleider bedenkt niet zelf ideeën en brengt niet zelf initiatieven op gang. Wat een expeditieleider wel doet is het begeleiden en helpen van (groepen) mensen die een idee of initiatief hebben. Elke expeditieleider is gevraagd op een specifieke kwaliteit van Stadsbos013. Het is de taak van deze expeditieleiders om op hun domein de biodiversiteit en toegankelijkheid van Stadsbos013 te vergroten, zowel in fysieke als mentale zin. En daarbij ook de verborgen kwaliteiten van het stadsbos beter zichtbaar te maken en verder te ontwikkelen en te versterken.

Frans-Jan Bertens wordt gekoppeld aan de kwaliteiten Beweging & Avontuur; Lex Schoonen aan de kwaliteiten Kunst & Verzamelen en Frans Post aan de kwaliteiten Natuur & Kunde.

Na de zomer volgen er nog vier expeditieleiders op de kwaliteiten: Oplaadplek & Zintuigen, Spektakel & Natuur, Kunst & Verzamelen en Ondernemen & De Tilburger.