Volg Stadsbos013

Image Alt

Er was eens…

Er was eens…

Er was eens…

Een vrolijke drukte op maandagochtend in Stadsbos013. Juf Eefje is met haar kleuterklas van basisschool De Borne op bezoek bij Charlotte van Iersel (van Bosklas013) in Stadsbos013.
Stagiair Gijs van Hal is er ook. Het sprookjesboek “De Jager & De Jonkvrouw” staat centraal. Geschreven door Charlotte en juf Eefje maakte er mooie tekeningen bij. Het verhaal is bedoeld om (voor)lezen te stimuleren. En om op een andere manier naar anderen te kijken, zonder oordeel. De ontvangst in de natuur is ook niet voor niets: buiten leren versterkt het leervermogen. En dat is géén sprookje.

Dat Stadsbos013 niet alleen leuk is ter ontspanning, maar ook een educatief karakter heeft, daar zijn ze het alle drie over eens. Sterker nog, stagiair Gijs heeft vorig jaar tijdens zijn stage in Denemarken ervaren dat de natuur het leervermogen bij kinderen versterkt. Een normaal fenomeen in Scandinavië. Hier in Nederland nog onderbelicht. Maar als het aan deze ‘Drie Musketiers’ ligt, komt hier snel verandering in. Te beginnen in Stadsbos013.

Charlotte: “De 9 intelligenties van Gardner zijn daarvoor een inspiratiebron. Ieder kind leert op zijn eigen manier. Het ene kind is meer visueel ingesteld. Een ander juist auditief, weer een ander kind heeft baat bij het herkennen, voelen, ervaren of wil alles juist begrijpen. En zo zijn er nog meer facetten.” Volgens Gardner is het matchen van intelligenties en leerstijlen zinvol. Leren vanuit je eigen natuur in de natuur, de klas uit en hup het bos in! Dat is onze missie.”

Nog een mooie bijkomstigheid, er valt geen onvertogen woord tussen de kinderen. Voldoende ruimte draagt bij aan het fijn samen spelen en leren. Charlotte is er klaar voor: “Alle scholen in Tilburg mogen een beroep doen op haar Bosklas013. Ze wil haar bosperceel laten uitgroeien tot een groene dependance voor alle scholen in Tilburg. Ongeacht leeftijd of thema op school, wij ontvangen ze met open armen en maken graag samen een programma op maat.”

Wil je het sprookjesboek bestellen, met je hele klas een sprookjesachtige ochtend in het bos beleven of meer informatie over Bosklas013? Dat kan via: sprookjesboek of Bosklas013.