Volg Stadsbos013

Image Alt

Geslaagde poelnaamwedstrijd

Geslaagde poelnaamwedstrijd

Geslaagde poelnaamwedstrijd

Namen poelen Stadsbos013 bekend

De acht poelen in Stadsbos013 hebben sinds zaterdag 6 mei elk een eigen naam. Ruim 30 kinderen kwamen naar Stadsbos013 om mee te doen aan de poelnamenwedstrijd en het poelscheppen. Een initiatief van de gidsen-in-opleiding van IVN-Tilburg in samenwerking met Stadsbos013.

Beleving en doen

Tijdens een verkenningstocht in het gebied gingen de kinderen met schepnetten en zoekkaarten de poel in om te ontdekken wat er allemaal leeft. De beschermde kamsalamander is een van de dieren die ze zijn tegenkomen tijdens het poelscheppen, één van de redenen waarom de Drijflanen zo’n uniek natuurgebied is. Ter plaatse konden de kinderen het unieke van elke poel ervaren en zich laten inspireren om een toepasselijke naam te bedenken.

 


Winnende namen

De kinderen hebben heel wat namen bedacht. De jury heeft gekozen voor de volgende namen: 1. Schapenpoel 2. Buizerdpoel 3. Magische poel 4. Badkuip 5. Reigerpoel 6. Kikkervisjespoel 7. Leliepoel 8. Libellenpoel(de cijfers komen overeen met de getallen op bijgevoegd kaartje).

Poelen

Eind 2015 zijn amfibieënpoelen aangelegd om de biodiversiteit in Stadsbos013 te versterken. Amfibieën zijn belangrijke graadmeters van de gesteldheid van de natuur. Ze zijn gevoelig voor veranderingen in waterkwaliteit, verdroging en versnippering van het landschap. De afgelopen jaren zijn enkele amfibieënsoorten verdwenen (bijvoorbeeld de heikikker), maar er komen nog steeds bijzondere soorten voor, zoals de kamsalamander. Libellen, waterplanten en vleermuizen varen ook wel bij deze poelen.

Stadsbos013

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied in het zuidwesten van Tilburg. Een gebied van maar liefst 1400 hectare groot. Het ligt op fietsafstand van het centrum van de stad en beschikt over een enorme diversiteit aan natuur. Een gebied bij uitstek om te wandelen, te fietsen en te ontspannen. Tilburgers kunnen bovendien meedenken over de invulling van dit gebied. Zo is er inmiddels een voedselbos, een naschoolse opvang in de natuur en komt er een blotevoetenpad. Kijk voor meer informatie op www.stadsbos013.nl.