Volg Stadsbos013

Image Alt

‘Groene sluizen’ remmen snelheid op Gilzerbaan

‘Groene sluizen’ remmen snelheid op Gilzerbaan

‘Groene sluizen’ remmen snelheid op Gilzerbaan

Start werkzaamheden op maandag 20 juli 2015

De gemeente Tilburg gaat ‘groene sluizen’ aanleggen om de snelheid op de Gilzerbaan te remmen. Deze sluizen worden gevormd door een haag in de berm en een motief van klinkers in het asfalt van de rijbaan. De sluizen zijn visuele versmallingen in de rijbaan met het effect dat het verkeerd vaart mindert. Deze groene sluizen worden aangelegd op vier locaties in de Gilzerbaan tussen voetbalcomplex Sarto en de snelweg A58.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de verharding en het aanbrengen van aangepaste verharding op de vier locaties. Op deze plekken wordt in het najaar de beplanting aangelegd. De werkzaamheden zullen circa twee weken in beslag nemen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de eerste week van de werkzaamheden (week van 20 juli) wordt op de Gilzerbaan ter hoogte van de werkzaamheden de halve rijbaan afgesloten. Doorgaand verkeer kan wel gebruik maken van de Gilzerbaan. Op 27 juli en 30 juli a.s. zal de Gilzerbaan in zijn geheel zijn afgesloten voor al het verkeer. Doorgaand en bestemmingsverkeer wordt dan omgeleid.