Volg Stadsbos013

Image Alt

Natuurbelevingsprogramma ‘Het Bewaarde Land’ komt naar Stadsbos 013

Natuurbelevingsprogramma ‘Het Bewaarde Land’ komt naar Stadsbos 013

Natuurbelevingsprogramma ‘Het Bewaarde Land’ komt naar Stadsbos 013

Op initiatief van IVN Brabant komt natuurbelevingsprogramma “Het Bewaarde Land” vanaf dit voorjaar naar Stadsbos013. In dit scholenprogramma maken leerlingen van groep 4, 5 en 6 op speelse wijze kennis met de natuur in eigen stad. Eerder konden Tilburgse scholen deelnemen aan het programma in de Loonse en Drunense Duinen nabij Udenhout, maar niet elke school kon deze afstand overbruggen. Gemeente Tilburg verleent voor de komende 4 jaar een jaarlijkse subsidie voor de realisatie. Vanaf maart kunnen scholen al kennis komen maken, tijdens speciale introductiedagen. Vanaf volgend schooljaar is het volledige, driedaagse natuurbelevingsprogramma te boeken.

Verbinding met de natuur

Stadsbos 013 is dé plek om de inwoners van Tilburg met de nabijgelegen natuur te verbinden. Te

beginnen met kinderen. Door Het Bewaarde Land in het Stadsbos013 aan te bieden beleven Tilburgse kinderen een unieke ervaring in de natuur dichtbij. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer. Het 3-daagse programma is gericht op leerlingen van alle groep 4, 5 en 6. Ook speciaal onderwijs en nieuwkomersklassen zijn welkom. Gedurende drie weken brengt de groep elke week één volle dag door midden in de natuur. Begeleid door speciaal daarvoor opgeleide vrijwilligers gaan de kinderen in kleine groepjes op avontuur en proeven, ruiken, luisteren, kijken, voelen en struinen in een wereld die voor hen weinig bekend is. Kijk voor meer informatie op www.hetbewaardeland.nl.

Stadsbos013

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg, op fietsafstand van het centrum, waar cultuur en natuur samenkomen, waar flora en fauna de ruimte krijgen zich te ontplooien. Waar je rust kunt zoeken, de natuur kunt ontdekken, waar je kunt sporten, maar ook waar je mensen kunt ontmoeten. Een gebied dat zich ontwikkelt op basis van behoeften én op initiatief van de stad. Het is de ambitie om de toegankelijkheid van Stadsbos 013 te vergroten en de verborgen waarden zichtbaar te maken zonder dat de biodiversiteit in Stadsbos 013 er op achteruit gaat. Met het programma Het Bewaarde land levert IVN een bijdrage aan Natuur- en Milieueducatie in Stadsbos013. Het programma zorgt ervoor dat een jonge doelgroep het Stadsbos ontdekt en op een speelse manier meekrijgt wat de kwetsbaarheden zijn. De pipowagen van waaruit het programma wordt gedraaid, staat tijdens het seizoen bij Villa Vredelust. Deze plek wordt in de toekomst een Stadsboscentrum. Stadsboscentra zijn plekken waar vandaan je kan starten met de ontdekking van het Stadsbos