Volg Stadsbos013

Image Alt

Paardencoaching in Stadsbos013

Paardencoaching in Stadsbos013

Paardencoaching in Stadsbos013

Kinderen de kans geven om op een natuurlijke manier in hun kracht te komen en te leren door ervaring. Dat is de drijfveer van Charlotte van Iersel, eigenaar van CV-coaching. Haar droom? Boerderijscholen door heel Nederland. In Stadsbos013 hebben al heel wat kinderen de kracht van buiten mogen ervaren. “Elk kind heeft een talent, dat wil ik naar boven halen.” Een inspirerend verhaal van een bevlogen coach in Stadsbos013.
 
Ruimte
Als geen ander weet Charlotte hoe belangrijk het is om kinderen de ruimte te geven. Met zeven jaar ervaring voor de klas, heeft ze gemerkt wat de omgeving doet. “In de klas kunnen kinderen hun energie niet altijd kwijt en moeten ze netjes stilzitten en luisteren. Dat heeft effect op het kind zelf maar ook onderling doet het iets. In het bos hebben ze letterlijk meer ruimte om zichzelf te zijn.”
  
PaardenPraatPlaat
Spelenderwijs leren de kinderen om hun eigen plek en kwaliteiten te ontdekken in de groep. De paardenpraatplaat is hierin leidend. “De verschillende paarden en het schaap op het schilderij hebben elk een eigen karakter. Via een sprookje leren de kinderen hen beter kennen. Door het kiezen van een karakter dat bij hen past, leren ze meer over zichzelf en hun positie in de groep. Systemisch werken dus, maar dan op een toegankelijke manier voor kinderen.”
 
Wandelen met de paarden door het bos vormt onderdeel van de coaching. “De kinderen moeten samenwerken en paarden zijn meesters in het spiegelen van mensen. De kudde bijeen houden is soms een hele opgave. Mooi hoe kinderen dan onderling op elkaar reageren en complimenten geven.”   
 
Verbinding
Aan ideeën en inspiratie geen gebrek! Ze werkt nu samen met basisschool de Borne en de Elzen. “Maar, als iemand een leuk educatief idee heeft voor Stadsbos013,  dan zijn ze natuurlijk altijd welkom voor een gesprek”, aldus een enthousiaste Charlotte.
 
Meer informatie via: http://www.cv-coaching.nl/