Volg Stadsbos013

Image Alt

Schoolkinderen planten bomen in stadsbos013

Schoolkinderen planten bomen in stadsbos013

Schoolkinderen planten bomen in stadsbos013

Leerlingen van basisschool De Bodde hebben op 18 maart nieuwe bomen geplant op het maisveld dat ligt op de hoek van de Reeshofdijk en de Zwartvenseweg.

Dit veld hoort bij het zogeheten stadsbos013. Het maisveld wordt omgevormd tot natuurgebied. Medewerkers van de organisatie Brabants Landschap hielpen de kinderen van De Bodde. Op het veld aan de zuidwestkant van Tilburg worden in de toekomst vergeten graansoorten ingezaaid en er komt een zogenoemd bijenlint. Dit is een strook van planten die bedoeld is voor insecten. Die kunnen uit die bloemen stuifmeel en nectar halen. Het doel van het stadsbos013 is om de leefbaarheid van de stad te verbeteren en meer groen in de buurt van de stad te brengen. De gemeente ontwikkelt het stadsbos013 samen met anderen. Dat doen ze op een zogenoemde sociale innovatie-achtige manier. Bij sociale innovatie werken burgers, ondernemers, het onderwijs en lokale overheden samen.

Bij het ontwikkelen van het stadsbos013 gaat de gemeente bewust op zoek naar andere vormen van samenwerking. Iedereen kan meedenken en -praten over ideeën voor het bos. De Nationale Boomfeestdag bestaat in Nederland vanaf 1957. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen verspreid over het hele land. De Nationale Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag. Deze Stichting vindt het belangrijk dat kinderen zich inzetten voor behoud van bomen en natuur.