Volg Stadsbos013

Image Alt

Slootjesdag in de Drijflanen en onthulling poelnamenbordjes

Slootjesdag in de Drijflanen en onthulling poelnamenbordjes

Slootjesdag in de Drijflanen en onthulling poelnamenbordjes

Zaterdag 9 juni is het IVN-Slootjesdag in de Drijflanen in Stadsbos013. IVN-gidsen vertellen dan over de dieren die in de poelen leven. Op deze dag worden ook de naambordjes onthuld van de poelen. Deze namen zijn bedacht door kinderen die vorig jaar meededen met de IVN-Slootjesdag. 

De Drijflanen is een natuurgebied tussen het Wandelbos en de Reeshof en maakt onderdeel uit van Stadbos013, het uitgestrekte natuurgebied in het zuidwesten van Tilburg. In 2017 verzorgde IVN-Tilburg in samenwerking met Stadbos013 er een wedstrijd voor alle kinderen in Tilburg. Na een ontdekkingstocht door het gebied  zijn zij uitgedaagd om passende namen te verzinnen voor de poelen in dit stukje stadsbos.

De winnende namen worden deze week op naambordjes geplaatst en feestelijk gepresenteerd. Van 11 tot 16 uur zijn alle kinderen in Tilburg van harte welkom om onder leiding van IVN-gidsen het waterleven in de poelen van de Drijflanen te komen ontdekken.

Het feestelijk moment van de onthulling van de naambordjes is om 14 uur. Opgeven voor deze dag is niet nodig. Kinderen kunnen de hele dag meedoen aan de activiteiten. De locatie van Slootjesdag is aan de ingang van de Drijflanen aan de Top Naeffdreef (ongeveer ter hoogte van huisnummer 12). Bezoekers kunnen vanaf dat punt de IVN-vlag volgen. Verzoek is om zoveel mogelijk op de fiets te komen.