Volg Stadsbos013

Image Alt

start aanleg mountain bike route

start aanleg mountain bike route

start aanleg mountain bike route

plannen voor 2017

De mountainbikeroute: de plannen voor 2017

De plannen voor de aanleg van een mountainbikeroute in Stadsbos013 liggen niet in de ijskast. “Het bos is er voor alle Tilburgers: de sportieve Tilburger, de Tilburger die rust zoekt in de natuur en voor de Tilburger die het geluk heeft te wonen in het bos. Dat kan allemaal samengaan”, aldus wethouder Mario Jacobs. “Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het mountainbikepad er later dit jaar alsnog komt.”

De planning

Ook de gemeente Tilburg moet ervoor zorgen dat alle vergunningen kloppen. Daarom is er een aanlegvergunning en een waterwetvergunning aangevraagd. De gemeente verwacht dat de vergunningen in februari 2017 worden verstrekt. Hierna gaat een bezwaartermijn van zes weken in. Als de vergunningen definitief zijn, dan gaat de aanleg van de MTB route zo spoedig mogelijk verder. De aanleg duurt naar verwachting ongeveer vier maanden. Hou deze site in de gaten voor meer informatie

De gemeente Tilburg heeft
woensdag 14 december 2016 de aanleg van de mountainbikeroute stilgelegd. Reden
is het ontbreken van de noodzakelijke aanlegvergunning. Deze ontbrekende
vergunning wordt op korte termijn aangevraagd. Na akkoord kunnen de werkzaamheden
weer worden hervat.

7 december 2016

Volgende week is het zover, de aanleg van de mountainbikeroute in Stadsbos013 gaat van start. Het gaat om een traject van ongeveer 20 kilometer. De route wordt aangelegd op grondeigendom van Amarant, ProRail, TBV, TWM en de gemeente Tilburg.

Bij het traject wordt gebruik gemaakt van ongeveer 4 kilometer bestaande wegen en paden. Vrijwilligers helpen mee om de overige 16 kilometer paden aan te leggen. De route wordt ongeveer 60 cm breed en is uitsluitend bestemd voor mountainbikers. Voor kruisingen met drukke wegen, wordt gebruik gemaakt van de bestaande oversteekvoorzieningen.

Per week kan ongeveer een kilometer route worden aangelegd. De verwachting is dat de werkzaamheden duren tot eind maart 2017. Starten met de mountainbikeroute kan straks vanaf verschillende punten. Benieuwd naar de vorderingen van de aanleg? Houd deze site dan goed in de gaten.

“De mountainbikeroute is een initiatief van enkele
enthousiaste Tilburgse mountainbikers: Anton Adams, Arno van Schilt, Ernst
Sparidans, Massimo Dolce en Tony Weggemans.”

 Meer info via:

https://www.facebook.com/MTBStadsbos013/

info@mtbstadsbos013.nl