Volg Stadsbos013

Image Alt

Stichting Korensla brengt oude soorten terug naar stadsrand

Stichting Korensla brengt oude soorten terug naar stadsrand

Stichting Korensla brengt oude soorten terug naar stadsrand

Stichting Korensla is op zoek naar kwekers, agrariërs en product verwerkende ondernemingen om haar netwerk uit te breiden en haar activiteiten op ecologisch en economisch aantrekkelijk te maken voor iedereen die meedoet.

Stichting Korensla wil door middel van het inrichten en beheren van oude reservaatsakkers in Stadsbos013 verdwenen gewassen terugbrengen in het gebied. Een mooi initiatief! De Stichting heeft om te beginnen het uit deze streek verdwenen akker(on)kruid korensla uitgekozen: een plantje dat enkel voorkomt op traditioneel beheerde, kleine korenveldjes. Van de gewassen worden onder meer streekproducten gemaakt, zoals boekweitbier en koek van Sint-Jansrogge.

Naast het terugbrengen van verdwenen gewassen zet Stichting Korensla zich ook in voor het functioneel inzetten van oude huisdierrassen die verloren zijn gegaan of uiterst zeldzaam zijn geworden. Denk daarbij aan het Kempisch Heideschaap.

Het doel van de Stichting is zowel het behoud van de agrarische biodiversiteit als het economisch rendabel verwerkingswijze van de gewassen gebeurt op een traditionele manier.

Wil je meedoen? Sluit je dan aan bij Stichting Korensla en dus ook voor Stadsbos013!

www.korensla.nl