Volg Stadsbos013

Image Alt

Verrassend Stadsbos013

Verrassend Stadsbos013

Verrassend Stadsbos013

Wethouder Jacobs aan het woord

‘Verrassend, dat is Stadsbos013 in vele opzichten. Niet alleen vanwege de diversiteit aan natuurschoon, maar ook dankzij de betrokkenheid, verbindingen en vele initiatieven. Zowel op het gebied van educatie, natuur en vrije tijd als historie en duurzaamheid. Een belangrijk stukje Tilburg dat constant in beweging is.’ Aan het woord is wethouder Mario Jacobs.

De Kaaistoep is een bijzonder gebied waar we zuinig op moeten zijn. Dat bleek onlangs nog bij het verschijnen van het rapport over de insectenstand in Nederland. De dramatische teruggang onderstreept het belang om bewust en voorzichtig om te gaan met de natuur om ons heen. 

Ontdekken
Dat de natuur het leervermogen stimuleert bij kinderen, blijkt uit het verhaal over Bosklas013. En leren óver de natuur gebeurt spelenderwijs. Natuur- en Milieu educatie heeft in samenwerking met basisscholen en kinderopvang zogenoemde leerroutes ontwikkeld.

In de natuur valt nog veel meer te ontdekken. Zo liggen er sinds kort nieuwe geocaches in Stadsbos013. Op zoek naar de schat dus. Dat geldt ook voor een ander pareltje. Op het landgoed aan de Gilzerbaan komt de voormalige onderduikkapel uit de oorlog weer tot leven. Verscholen zoals in de tijd van toen.

Toekomst
Ik ben blij dat veel betrokkenen en geïnteresseerden de afgelopen periode hebben deelgenomen aan de workshops en meegedacht over de toekomst van Stadsbos013. Samen blijven we in beweging om te zorgen voor een fijn en gezond leefklimaat, nu en in de toekomst. Daar hebben we uw hulp hard bij nodig. Dus heeft u een idee, laat het ons dan zeker weten via info@stadsbos013.nl.