Volg Stadsbos013

Image Alt

Wandelroute Prise d’Eau geopend!

Wandelroute Prise d’Eau geopend!

Wandelroute Prise d’Eau geopend!

Verstopt in de bossen naast de Gilzerbaan ligt de nieuwe wandelroute Prise d’Eau. De wandelroute is afgelopen dinsdag officieel in gebruik genomen na opening door wethouder Mario Jacobs.

De wandeling gaat door een deel van Stadsbos013 waar de natuur de laatste jaren sterk vooruit is gegaan, langs de randen van de golfbanen van Prise d’Eau. Er is nagedacht hoe je van de golfbaan een plek kunt maken waar ook dieren en planten zich prettig voelen. De bloemrijke bermen trekken veel insecten aan en met nestkasten wordt gestimuleerd dat vogels er gaan broeden. De route gaat deels langs de Oude Leij en een groot gebied dat Brabants Landschap opnieuw heeft ingericht.

Verrijking van het Stadsbos013
“Nieuwe wandelroutes zijn een verrijking van het Stadsbos013”, aldus Mario Jacobs, wethouder Groen, natuur en landschap. “Voorheen afgesloten gebieden worden opengesteld.. Ideaal voor wie even rust en verkoeling zoekt en wil genieten van de prachtige natuur die de gemeente Tilburg rijk is. Die vind je in Stadsbos013 op een steenworp afstand van de binnenstad.”

Op initiatief van de stad
Stadsbos013 ontwikkelt zich op basis van behoeften en op initiatief van de stad. De wandelroute kwam tot stand door samenwerking tussen Prise d’Eau Golf, Brabants Landschap en de gemeente Tilburg.

‘Wandelen de wijk’ app

Lekker in beweging blijven? Met de vernieuwde app ‘Wandelen in de wijk’ kunnen inwoners in hun wijk laagdrempelig een wandeling maken en tegelijkertijd Tilburg ontdekken. Met deze app kun je uit diverse themawandelingen kiezen en kun je achtergrondinformatie vinden over de plekken waar je langsloopt. De app is te downloaden via de appstore en via Google Play. Het gebruik van de app kost tijdens de wandeling geen dataverkeer. Er staan verschillende soorten wandelingen in de app: blauwe (routes in de wijk met beschrijving van highlights uit de wijk), groene (natuurwandelingen), oranje (routes door het centrum van Tilburg) en paarse (speciale themaroutes).

 

Foto gemaakt door Anita Swolfs van Melkveehouderij Nieuwelijn Tilburg, gelegen in Stadsbos013.