Volg Stadsbos013

Image Alt

Wandelroutenetwerk Stadsbos013 geopend

Wandelroutenetwerk Stadsbos013 geopend

Wandelroutenetwerk Stadsbos013 geopend

Mario Jacobs, wethouder Groen, Natuur en Landschap, heeft met kinderen van basisschool de Petteflet het wandelroutenetwerk in Stadsbos013 feestelijk geopend. Door het onthullen van een uitvergrote wandelkaart is het knooppuntensysteem een feit.Tegelijkertijd is het nu ook mogelijk om met de app Vossenstreken van Natuurmuseum Brabant op onderzoek uit te gaan in Stadsbos013.

De kinderen hebben na de officiële openingshandeling samen met wethouder Jacobs en ecoloog Rob van Dijk een stukje gewandeld. Voorzien van een ‘Stadsbos-dopper’ gevuld met water, kregen de kinderen van alles te horen over de natuur in Stadsbos013. Aan het einde van de wandeling volgde een verfrissend ijsje.

Ommetjes

Wandelaars kunnen vijf ommetjes maken in Stadsbos013. Dezewandelingen zijn tussen de 4 en 6 kilometer lang en hebben ieder hun eigen karakter. Zo is de Vijverroute met een kinderboerderij en speeltuin extra leuk voor kinderen. Voor wie houdt van bijzondere architectuur én natuur, is de Reeshofroute een aanrader. De Waranderoute verrast als sterrenbos dat uniek is voor Nederland.

Bekijk hier de plattegrond wandelroutenetwerk Stadsbos013.

Wandelnetwerk Brabant

De wandelroutes maken onderdeel uit van het wandelnetwerk Brabant, het knooppuntensysteem met een lengte van 4.800 km. Door knooppunten met elkaar te verbinden, bepaal je zelf een eigen route.

Vrijwilligers gaan deze maand nog aan de slag om de
bewegwijzering extra te verfijnen. 

De wandelknooppuntenkaarten met extra informatie over de ommetjes in Stadsbos013, zijn gratis verkrijgbaar bij onder meer de VVV. Daarnaast staan ze ook op de website www.stadsbos013.nl

Stadsbos013

Tilburg werkt er hard aan om Stadsbos013 nog aantrekkelijker te maken: goed toegankelijk, met ruimte voor sport en recreatie en met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bovendien is groen goed voor het milieu en de gezondheid. Meer informatie op www.stadsbos013.nl.

App Vossenstreken

Vossenstreken is een samenwerking tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap. De Tilburgse routes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg.

App vossenstreken deze vind je op vossenstrekenapp.com