Volg Stadsbos013

Image Alt

Creatieve workshop: Oceandrum maken

Creatieve workshop: Oceandrum maken

Creatieve workshop: Oceandrum maken

Tijdens deze creatieve workshop onder leiding van stichting Ancient Power, ga je een eigen oceandrum maken. De workshop wordt gehouden bij restaurant Giardino d’Italia, gelegen aan de rand van Stadsbos013.

Reizen met het geluid van zeeën, oceanen en stille wateren… Als een zacht wiegenlied meedeinend op de golven, de weerspiegeling van het water binnenin jou. Je gaat op zoek naar de stilte en de kracht in jezelf, geeft uiting aan je verlangen naar de zee en het zachte of juist krachtige ruisen van het water in de branding of in een kabbelend beekje.

We gaan deze dag een oceandrum maken. Dit is een platte schaal met daarin zaden/kruiden. Door deze schaal te bewegen kan het geluid van de zee worden nagebootst, van zacht zee geruis tot woeste hoge golven. De schaal wordt afgedekt met een doek die we beschilderen. Je creëert je eigen geluid en hebt later een bijzonder en persoonlijk kunstwerk alsook handvat voor jezelf, bij meditaties en/of massages.

De schaal waarmee we werken heeft een doorsnee van ongeveer 50 cm. Daarmee krijg je een mooie grote oceandrum die vele klanken kan maken en die makkelijk hanteerbaar is. In de ochtend beginnen we met het kiezen van de zaden/kruiden die passen bij jouw eigen geluid. Eenmaal gevonden gaan we het doek opspannen. ’s Middags gaan we aan de slag met het beschilderen ervan.

Het maken van een oceandrum is een heel persoonlijk en creatief proces. Je kunt je van tevoren alvast verbinden met de zee en zo inspiratie opdoen voor je schildering. Google daarvoor maar op oceandrums.

Praktische info

Wanneer: woensdag 23 augustus, 09.30 – 18.00 uur

Startlocatie: Giardino d’Italia, Huibevendreef 22, Tilburg

Aanmelden: Stuur uiterlijk 17 augustus een e-mail naar info@ancientpower.eu om je aan te melden.

Kosten: Voor deze activiteit wordt een bijdrage van 90 euro per persoon gevraagd. Dit is inclusief al het materiaal, koffie, thee, wat lekkers en de maaltijdsoep. De lunch is op basis van potluck. In verband met allergieën breng je zelf je brood en beleg mee.
Kom je samen dan betaal je met z’n tweeën 160 euro. Betalen gaat bij voorkeur per bank. De informatie ontvangt u per mail. De meedoenregeling is inzetbaar.

Aangeboden door: stichting Ancient Power