Volg Stadsbos013

Image Alt

Reeshofroute

Reeshofroute

Reeshofroute

 6,4 km


Waar
tegenover Top Naeffdreef 12


Vertrekpunt
Routebeschrijving

Letterlijk de grens opzoeken tussen stad en natuur doe je met de Reeshofroute. De woonwijk Reeshof, met meer dan 42.000 inwoners, grenst aan een natuurrijke omgeving. Opvallend is de bijzondere architectuur met uitzicht op de beekbedding waar zeldzame planten en dieren te vinden zijn.

Moderne bebouwing, bijzondere natuur en rustig grazende Schotse Hooglanders wisselen elkaar af in dit deel van Stadsbos013. De route gaat een stukje over de Reeshofdijk, ruim een eeuw geleden nog moeras. Fascinerend zijn de fraaie stuwwallen van opwaaiend zand, waar vrijwel niets groeit. Dit gebied wordt afgewisseld met gesloten stukken natuur. In het vroege voorjaar is het er extra speciaal, als het grondwater zijn hoogste stand heeft. Dankzij riet, lisdodde (de sigarenplant), boterbloemen, kikkers, salamanders en padden zéker een bezoek waard. De goede bodemkwaliteit zorgt bovendien voor allerlei mooie paddenstoelen.

Honden zijn welkom, maar wel aangelijnd. Op deze route vind je ter hoogte van de Kronenbergstraat een hondenlosloopzone van maar liefst zeven hectare. Daar kan je hond vrij rondrennen, snuffelen en spelen.

De route