Volg Stadsbos013

Image Alt

G-sportweekend Amarant

G-sportweekend Amarant

G-Sportweekend Amarant

Het bestuur van Stichting Samen Sporten Tilburg, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse G-Sportweekend, is enorm trots om u het G-Sportweekend Amarant aan te kondigen op 3, 4 en 5 juni aanstaande op het terrein van Amarant, Bredaseweg 570 te Tilburg.

Het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant wordt al 27 jaar georganiseerd voor kinderen en volwassenen met én zonder een beperking en vindt plaats op het terrein van hoofdsponsor Amarant. Er nemen doorgaans zo’n 1.100 deelnemers deel aan minimaal 11 verschillende sporten, begeleid door ruim 300 vrijwilligers en toegejuicht door minimaal 5.000 bezoekers.

Zo worden er diverse sportevents aangeboden gedurende het weekend voor de volgende sporten: voetbal, handbal, golf, korfbal, hardlopen, zwemmen, kijk doe en beleef event, handboogschieten, tennis, wandelen en het Try-Out Sportevent. Dit nieuwe event biedt sporters en niet-sporters de mogelijkheid om een proefles te volgen in het weekend van 3, 4 en 5 juni. Het volledige aanbod staat op www.g-sportweekend.nl. Voorzitter Lars Hagen: “Ben blij en supertrots op onze organisatie dat er weer een normale editie georganiseerd mag worden”, “we gaan er weer een mooi sportfeest van maken”.

Side events

Tevens zal er op zaterdag 4 en zondag 5 juni op het terrein van Amarant een BenT festival worden georganiseerd van 12.00 tot 16.30 uur. Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende sporten, want er zijn diverse vrije inloopmomenten. In het Mora kidsdorp staan diverse speelkussens opgesteld voor onze kleine bezoekers. Aangevuld met het Nederlands kampioenschap mascotte op zaterdag 4 juni waar 30 mascottes strijden om de titel Nederlands kampioen.

Partners

De organisatie heeft onlangs een driejarig contract afgesloten met Amarant voor de edities 2022, 2023 en 2024, waar de voorzitter Lars Hagen zeer content mee is. Tevens heeft men een nieuwe mediapartner gevonden en dat is het Stadsnieuws. “Fijn dat we elkaar gevonden hebben en helemaal top dat Stadsnieuws met ons wil samenwerken”, aldus organisator Francois van Hoof. Inmiddels zijn er meer dan 100 bedrijven/fondsen en organisaties aangesloten bij dit event.

 

Wanneer: 3, 4 en 5 juni

Waar: Amarant, Daniël de Brouwerpark, Bredaseweg 570, Tilburg

Website G-Sportweekend