Volg Stadsbos013

Image Alt

Informatieve wandeling bosherstel Heidepark-Vredelust

Informatieve wandeling bosherstel Heidepark-Vredelust

Informatieve wandeling bosherstel Heidepark-Vredelust

Heidepark-Vredelust is een mooi natuur- en wandelgebied in Stadsbos013. Het ligt tussen de Bredaseweg en de Gilzerbaan in. De komende maanden vinden er werkzaamheden plaats om het bos toekomstbestendig te maken. Wat dat inhoudt, kun je horen tijdens een wandeling door het gebied op zondag 21 januari aanstaande.

De werkzaamheden zijn nodig want de bodem van het bosgebied is verzuurd. Zure bodems hebben een negatief effect op de bosvitaliteit en de biodiversiteit. Ook zijn er te weinig voedingsstoffen en is het bos gevoelig voor effecten van klimaatverandering. Daarom gaan de gemeente Tilburg, Bosgroep Zuid Nederland en Boomrooierij Weijtmans hier samen aan de slag, met steun van de provincie Noord-Brabant.

Werkzaamheden
Er zijn verschillende maatregelen om het bos toekomstbestendig te maken. Eerst is het belangrijk om de bossen soortenrijker te maken. Door het aanplanten van nieuwe bomen en struiken onder het bestaande bos, komt er meer diversiteit. Om deze jonge aanplant goed te laten groeien, worden overwoekerende rododendrons verwijderd. Plantlocaties worden vrijgemaakt door selectieve dunning. Daarnaast wordt steenmeel gebruikt om verdere verzuring van de bodem tegen te gaan. En om weggespoelde voedingsstoffen terug in het bos te krijgen.

Informatieve wandeling
Wil je hier meer over te weten komen? Wandel dan mee op zondag 21 januari. Twee medewerkers van Bosgroep Zuid Nederland vertellen je dan alles over het bosherstel en de werkzaamheden die daarbij horen. Uiteraard kun je ook jouw vragen stellen. Heb je vragen die niet tot 21 januari kunnen wachten? Neem dan contact op met Bosgroep Zuid Nederland via 06-12963534.

Praktische info

Wanneer: Zondag 21 januari, 10.00 – 12.30 uur.

Startlocatie: Parkeerplaats naast Rugbyclub Tilburg, Bredaseweg 560, Tilburg.

Aanmelden: Deelname aan deze wandeling is uiteraard gratis, maar we vragen je wel om je aan te melden via onderstaand formulier.