Volg Stadsbos013

Image Alt

IVN-rondleiding Landgoed Moerle

IVN-rondleiding Landgoed Moerle

IVN-rondleiding Landgoed Moerle

Aan de Gilzerbaan ligt het landgoed van de familie Van Nunen, een natuurparel van 8 ha in het deelgebied Schaapsgoor. De eigenaar beheert het landgoed met zorg en veel aandacht voor de bevordering van biodiversiteit. Zo heeft hij een flink aantal inheemse loofbomen aangeplant en liet hij een oud, verland bospoeltje weer uitgraven tot een groter ven, dat inmiddels al door de boomkikker en de kamsalamander is ontdekt. Om deze poel heen keert ook de typische vegetatie van de vochtige heidegebieden geleidelijk terug.

Moerle biedt daarnaast op cultuurhistorisch vlak iets unieks: een nagebouwde kopie (2018) van het houten kapelletje, gewijd aan “Onze Lieve Vrouwe van de Goede Duik”, dat in 1943 naar een ontwerp van Jos Bedaux is gebouwd door studenten die tijdens de oorlog op het landgoed ondergedoken zaten.

Kortom: Reden genoeg om dit besloten landgoed te bezoeken onder de begeleiding van de gidsen van IVN Tilburg. Zij hebben zich in de natuur en cultuur van het gebied verdiept en laten je het landgoed op een speciale manier ervaren.

Wanneer: Zaterdag 13 april, 10.00 – 11.30 uur.

Waar: Familielandgoed Van Nunen, Gilzerbaan 260, 5032 CV Tilburg.

Kosten: 5 euro per persoon.

Aanmelden: Het is noodzakelijk om je aan te melden via de website van IVN Tilburg.