Volg Stadsbos013

Image Alt

Op jacht naar bloeiende planten in de winter

Op jacht naar bloeiende planten in de winter

Op jacht naar bloeiende planten in de winter

FLORON organiseert deze winter voor de achtste maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijke periode: midden in de winter. Van kerst tot maandag 3 januari 2022 gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien.

Ook gemeente Tilburg is benieuwd naar hoeveel planten in onze gemeente in de winter nog in bloei staan. Heel leuk als jij een bijdrage wilt leveren.

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van zaterdag 25 december (Eerste Kerstdag) t/m maandag 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hieronder om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op social media. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

Vanaf november is het mogelijk jouw plantenjacht door te geven aan FLORON zodat die op de activiteitenkalender komt te staan.

Wanneer: tussen 25 december en 3 januari

Waar: Stadsbos013

Download de zoekkaart

Website FLORON