Volg Stadsbos013

Image Alt

Winterwandeltocht door WSV Hart van Brabant

Winterwandeltocht door WSV Hart van Brabant

Winterwandeltocht door WSV Hart van Brabant

Met de versoepeling van een aantal coronamaatregelen mogen wij als wandelsportvereniging Hart van Brabant weer een vervolg geven aan onze, in november gestarte, serie winterwandelingen. Het is voor het 60e jaar dat wij deze serie tochten organiseren. Men start weer vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van 5, 15, 25 of 35 kilometer. De starttijd voor de 35 km is 9.00 uur. De overige afstanden kunnen worden gestart vanaf 9.15 uur tot 11.00 uur.  Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld. Men is vrij in het kiezen van de afstand die men wil lopen. Met de huidige coronamaatregelen is het verplicht om bij binnenkomst, start- en rustgelegenheden uw QR code te tonen. Ook geldt er een maatregel voor mondkapjes. Ons verzoek is om niet allemaal gelijk van start te willen gaan om 9.00 uur, i.v.m. de 1,5 meter afstand die bewaard moet blijven.

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving van de streek. Elk parcours is met peilen aangegeven en de route wordt ook op papier aangeleverd. Op de route van 35 km zijn drie wagenrusten plus een café rust. De 25 km route is voorzien van twee café rusten en de 15 km heeft één rustgelegenheid.

Men gaat met deze tocht richting het zuiden, door Stadsbos013: Oude Warande, Blaak plantsoen, naar de Regte Heide. De 15 km zit hier op het verste punt. De 25 km lopers gaan dan richting Riel voor hun 2e rustgelegenheid. Met de 35 km gaat men zelfs de grens over en heeft men traditiegetrouw rust bij Radio Paloma in Aarle. Deze komen via het bosrijke Riels Hoefke terug naar Tilburg. Daar sluiten de 25 en 15 km lopers dan weer bij aan. Via het bosrijke Vredelust en een ander gedeelte van de Oude Warande, loopt men weer naar de finish. De 5 km lopers hebben een aparte route die ook iedere keer bosrijk is. Aan elk parcours is weer een aantal nieuwe stukken toegevoegd. Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goed te belopen paden. Met een paar stevige schoenen en een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. Het blijft natuurlijk nog steeds winter.

Op de site www.wsv-hartvanbrabant.nl vindt u alle informatie over de inschrijfgelden en aanmeldingsmogelijkheden. Telefonische info: Ad Leermakers 0416 362858. Tot zondag 13 februari! De laatste tocht van deze serie is op 6 maart.

Wanneer: 13 februari

Waar: Stadsbos013

Vertrekpunt: Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2, Tilburg

Meer informatie en inschrijven via: website WSV Hart van Brabant