Contact

Volg Stadsbos013

09.30 – 10.30 uur OF 11.00 – 12.00 uur in het Wandelbos

Het Wandelbos is een van de meest bezochte onderdelen van Stadsbos013. Weinig mensen weten dat het gebied is ontworpen door de bekende tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer. In zijn ontwerp zijn diverse bijzondere bomen opgenomen.

Onder leiding van gidsen van IVN Tilburg maak je een korte rondwandeling langs bijzondere en interessante bomen in het Wandelbos. De deelnemers bekijken de bomen aan de hand van een aantal vragen over die bomen. De gidsen zorgen voor loepjes en zoekkaarten waarmee gekeken wordt naar allerlei interessante details die te maken hebben met bijvoorbeeld de boomsoort en de groeiplaats.

Per wandeling kunnen er maximaal 18 personen mee. Ieder die zich ter plekke aanmeldt, mag mee; tot het maximum aantal personen per wandeling. Honden mogen niet mee.

Zondag in het Stadsbos

Op zondag 22 mei vindt de eerste editie van de Stadsbosdag plaats. Zelf verse frietjes maken met de kids, om 7 uur ’s ochtends op pad met de vroege vogelwandeling of de fijne kneepjes van de unieke discgolfsport onder de knie krijgen? Je hebt de keuze uit meer dan 30 verschillende activiteiten! Maak kennis met dit prachtige en bruisende natuur- en recreatiegebied op steenworp afstand van de stad.

We adviseren je om op de fiets te komen.
Tot zondag 22 mei in Stadsbos013!

Praktische info

Meer informatie

Reeshofdijk 18, 5044 VB Tilburg, Nederland