Contact

Volg Stadsbos013

Vlakbij Villa Vredelust en Rugby Club Tilburg vind je de eerste 18-holes discgolfcourse van Noord-Brabant. De baan is openbaar toegankelijk en kan gratis worden gebruikt. Discgolf wordt gespeeld zoals het traditionele golf. Maar in plaats van het slaan van een bal gebruikt de speler een disc om vanaf de tee richting een metalen basket te werpen. Het doel van het spel is om elke hole in zo min mogelijk worpen te behalen.

Wil jij graag kennismaken met discgolf? Voor 5 euro per disc (per persoon) kun je bij Villa Vredelust een beginnersvriendelijke disc huren met daarbij een informatieflyer, scorekaart en potlood zodat je gelijk zelf aan de slag kan. Om discs te huren dien je bij Villa Vredelust een QR-code te kunnen scannen.

Naast verhuur, verzorgt de vereniging Disc Golf013 ook twee-uur durende clinics. Kijk voor meer informatie op de website van Discgolf013.

Over het gebied

Het discgolfparcours is gelegen in het deelgebied Heidepark.

Landgoed Heidepark is onderdeel van het gebied Vredelust en Heidepark. Het voormalige landgoed van de Tilburgse textielbaronnen ligt tussen de Bredaseweg en de Gilzerbaan. Het gebied ten oosten van de Pompstationweg, een weg met nog echte kinderkopjes, is landgoed Heidepark. In 1884 is Villa Vredelust gebouwd in een grotendeels nog heidegebied. Het landgoed is aangelegd in de Engelse landschapsstijl met slingerende paden en een vijver. In twee weilanden staan de mooiste vrijstaande eiken van Tilburg. In de diverse poelen kwaken de groene kikkers, zwemmen salamanders en vliegen prachtige libellen. Pas in 1970 is het landgoed door de gemeente gekocht en opengesteld voor publiek. Vanaf 2020 zit er horeca in het gerestaureerde villagebouw.

Locatie & info

Hole 1 ligt naast de parkeerplaats aan de Pompstationweg, tussen Villa Vredelust en Rugby Club Tilburg in.
Google Maps

info@discgolf013.nl

Meer informatie

Bredaseweg 560, 5036 NB Tilburg, Nederland