Contact

Volg Stadsbos013

Het Bewaarde Land

Het Bewaarde Land is een uniek natuurbelevingsprogramma van IVN voor leerlingen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Kinderen worden met uiteenlopende werk- en spelvormen drie dagen lang ondergedompeld in de natuur van Stadsbos013. Ze gaan op een sprookjesachtig avontuur en ontwikkelen zorg, respect en liefde voor de natuur.

Heeft jouw school interesse om deel te nemen aan Het Bewaarde Land? Kijk voor meer informatie op de website van Het Bewaarde Land.

Over het gebied

Het Bewaarde Land vindt plaats in het deelgebied Heidepark-Vredelust.

Landgoed Vredelust is onderdeel van het gebied Vredelust en Heidepark. Het voormalige landgoed van de Tilburgse textielbaronnen ligt tussen de Bredaseweg en de Gilzerbaan. Het gebied ten westen van de Pompstationweg, een weg met nog echte kinderkopjes, is landgoed Vredelust. In 1884 is Villa Vredelust gebouwd, alleen deze nieuwe horeca ligt vreemd genoeg op Heidepark. Landgoed Vredelust is aangelegd in de Engelse landschapsstijl met slingerende paden. Het is een afwisselend bos met dennen, eiken en enorme beuken. De boomklever broedt in de bomen en daaronder groeit het lelietje-van-dalen en het maarts viooltje. Pas in 1970 is het landgoed door de gemeente gekocht en opengesteld voor publiek.

Locatie & info

De parkeerlocatie voor Het Bewaarde Land is het parkeerterrein van Villa Vredelust:
Bredaseweg 546
5036 NB Tilburg
Google Maps

Meer informatie

Villa Vredelust parkeerplaats, Bredaseweg, Tilburg