Contact

Volg Stadsbos013

Landgoed Sparrenhof

Een bijzondere plek waar kinderen en jongeren samenkomen in de natuur. Landgoed Sparrenhof is een afgebakend gebied van ongeveer 24 hectare groot, vol spannende ontdekkingsmogelijkheden. In deze bosrijke omgeving kan de jeugd kamperen, bivakkeren en recreëren. Volop ruimte om elkaar en de natuur zorgeloos te ontmoeten en te beleven.

Omdat het terrein, eigendom van de Fraters, veel meer mogelijkheden kent dan alleen kamperen, hebben onderwijs-, jongerenorganisaties en de gemeente Tilburg de handen ineen geslagen om van het terrein een kansrijke, inclusieve omgeving te maken voor Tilburgse jeugd. Je leest er meer over in dit interview met kwartiermaker Marlies Heetebrij.

Landgoed Sparrenhof is op dit moment alleen op afspraak te bezoeken. Kijk op de website voor meer informatie.

Over het gebied

Sparrenhof is een uitgestrekt landgoed tussen de Bredaseweg en de Gilzerbaan, aan de oostkant van het Bels lijntje. Het is rond 1880 aangelegd en aan het begin van de vorige eeuw kwam het in bezit van de Fraters van Tilburg. Oorspronkelijk gebruikten ze Sparrenhof als kloosterboerderij; later maakten de fraters met hun kwekelingen ook uitstapjes naar het landgoed. Sinds 1983 is het een vakantieboerderij, maar nog steeds van de fraters. In het bosgebied staan veel grove dennen, oude eiken en kastanjes. Er is ook een natuurzwemvijver met vissen en amfibieën. Het gebied is niet openbaar toegankelijk.

Locatie & info

Bredaseweg 530
5036 NB Tilburg

013 4684358
info@sparrenhoftilburg.nl

Meer informatie

Bredaseweg 530, 5036 NB Tilburg, Nederland