Contact

Volg Stadsbos013

Proeven en spelen bij het Tilburgse perenarboretum

10:00 – 16.00 uur bij het Perenarboretum van Landgoed De Groene Kamer

Dit voorjaar is er een tuin met maar liefst 140 oude Tilburgse perenbomen aangelegd op Landgoed De Groene Kamer. Elke boom heeft een eigen verhaal; de één komt uit het Wilhelminapark, de ander uit een kloostertuin en de volgende uit Broekhoven. Een bijzonder geheel! Kom een perentaartje eten en een perensapje drinken, leer alles over het arboretum en maak kennis met de plannen van Landgoed De Groene Kamer. Ook voor de kids is er een leuke activiteit.

Tip: Wandel naar het Perenarboretum via het boerenpad van de familie Swolfs (ca. 800 meter). De start van dit wandelpad is te herkennen aan een Campina-informatiebord, 250 meter ten westen van de boerderij op Nieuwelijn 1.

2 juni: Even het leven in het bos opzoeken

Prins Willem VIII van Hessen-Kassel heet jou dit jaar in hoogsteigen persoon welkom tijdens de Stadsbosdag! Er staat op zondag 2 juni weer een tjokvol programma voor je klaar. Kom peren proeven in een heuse perentuin, daag jezelf uit op het MTB-parcours of ga vogels spotten met de vogelaar. Stadsbos013 is het meest veelzijdige en dynamische natuurgebied van Tilburg. Ontdek het zelf!

Praktische info

Adres/Parkeren: Bleukweg 2, Tilburg

Tip: Perenarboretum ook te bereiken via het boerenwandelpad, start 250 m ten westen van Nieuwelijn 1.

Aangeboden door: Landgoed De Groene Kamer

Meer informatie

Bleukweg 2, 5032 PN Tilburg, Nederland