Volg Stadsbos013

Image Alt

Hondenlosloopzones op komst

Hondenlosloopzones op komst

Hondenlosloopzones op komst

In de Oude Warande en bij het Reuselpad komen twee nieuwe hondenlosloopzones. In deze duidelijk afgebakende gebieden kunnen honden vrij rondrennen.

 

In Tilburg zijn verschillende kleine hondenlosloopzones en een groot losloopgebied van 11 hectare in het Reeshofbos. Er is al langere tijd vraag naar meer plekken waar honden los mogen lopen. Daarom komen er nu twee hondenlosloopzones bij: een in de Oude Warande en een bij het Reuselpad. Binnen de beschermde omgeving van de hondenlosloopzones kunnen honden vrij rondrennen, snuffelen en spelen.

De gemeente is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van de losloopzones. In januari nemen de burgemeester en wethouders hier officieel een besluit over. Vervolgens zal de gemeente het gebied inrichten.

 

Aanlijnplicht: hoe zit het ook alweer?
Binnen de bebouwde kom is het verplicht om honden aan te lijnen, de poep op te ruimen en een opruimmiddel bij te hebben. In de meeste bossen en natuurgebieden geldt ook een aanlijnplicht, zoals bijvoorbeeld in Stadsbos013. In deze gebieden leven veel bijzondere dieren en planten. Loslopende honden kunnen deze natuur verstoren. Daarom moeten honden in deze gebieden aan de lijn. Loopt een hond toch los in een gebied waarin dit niet mag? Dan riskeert zijn of haar baasje een boete. In de hondenlosloopzones mogen honden uiteraard vrij rondlopen. Het is ook in deze zones verplicht om hondenpoep op te ruimen.

 

Heeft u vragen over de nieuwe hondenlosloopzones? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14013. Een kaart met alle hondenlosloopzones is te vinden via www.tilburg.nl/hondenbelasting.