Volg Stadsbos013

Image Alt

Sparrenhof viert jubileum, met de blik op de toekomst

Sparrenhof viert jubileum, met de blik op de toekomst

40-jarig jubileum kamplocatie Sparrenhof mét de blik op de toekomst

Als Tilburger rijd je er op de Bredaseweg vaak genoeg langs. Een prachtig landhuis in het hart van Stadsbos013; dat is Sparrenhof! Hier worden al 40 jaar (school- en sport)kampen georganiseerd voor kinderen en jongeren. En bij dit jubileum stond het bestuur van Stichting Sparrenhof op vrijdag 13 oktober feestelijk stil. Onder andere door de overhandiging van een prachtig jubileumboek aan wethouder Esmah Lahlah en Frater Obiko. Een boek vol verhalen en herinneringen van markante Tilburgers.

Iedereen die voor het eerst op het terrein op komt, wordt een klein beetje verliefd. De omgeving ademt rust uit en is één groene oase. In de grote speeltuin komt bij iedereen het kind weer even boven. Omdat het terrein, eigendom van de Fraters, veel meer mogelijkheden kent dan alleen kamperen, hebben onderwijs-, jongerenorganisaties en de gemeente Tilburg de afgelopen tijd de handen ineen geslagen om van het terrein een kansrijke, inclusieve omgeving te maken voor Tilburgse jeugd.

 

Lef en actie

“We hebben doeners met lef nodig om van Sparrenhof de grootste achtertuin van Tilburg te maken.” Dat waren de woorden van de Tilburgse wethouders Marcelle Hendrickx en Esmah Lahlah tijdens het event. Zij geloven in een toekomst waarin Sparrenhof een plek wordt waar Tilburgse kinderen en jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen ontmoeten. Hun droom wordt gedeeld door Tilburgse onderwijs- en jongerenorganisaties en door de jeugd zelf.

 

Voor, door en met jongeren

“Dit is een geweldige plek voor jongeren”, vertelt 19-jarige Alicia. Alicia is als jongere al langer betrokken bij Sparrenhof en is nu ook zelf jongerenwerker. Met en voor groepen meiden heeft ze al verschillende events georganiseerd. “En nu zijn we bezig om hier met kerst iets leuks te organiseren. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.” Tijdens de feestelijke bijeenkomst onthulde Alicia de nieuwe website van Sparrenhof; www.sparrenhoftilburg.nl.

Pionieren en bouwen

“In 4 proeftuinen worden de komende tijd alle mogelijkheden voor verschillende groepen jongeren onderzocht. Pionieren met en voor Tilburgse jeugd in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Er is voor ieder wat wils. En daarnaast blijft het ook gewoon een prachtige kampeeraccomodatie”, aldus kwartiermaker Marlies Heetebrij.

 

Vrienden van Sparrenhof

De toekomst van Sparrenhof wordt mede mogelijk gemaakt door Portvolio, T-Primair, gemeente Tilburg, R-Newt, Fontys Pedagogiek en Stichting Sparrenhof.

 

Fotografie: Jeroen van Eijndhoven/beeldwerkt