Volg Stadsbos013

Image Alt

Nieuw: de Keltische Boomhoroscoop

Nieuw: de Keltische Boomhoroscoop

Nieuw: de Keltische Boomhoroscoop

Ben jij een eigenzinnige Esdoorn? Of een creatieve Berk?
Ontdek het nu bij de Keltische Boomhoroscoop in Stadsbos013!

Iedere boom heeft een eigen karakter en vertelt zijn eigen verhaal. Het Keltische volk, dat tot 2000 jaar geleden in Europa woonde, was erg verbonden met de natuur. De bomen kregen bij hen een bijzondere plek. Ze kenden 21 verschillende levensbomen, waarvan vier heilige bomen: de Eik, de Berk, de Olijfboom en de Beuk. Een heilige boom regeert maar over één dag in de kalender; de dag van de overgang naar een nieuw seizoen. Iedere boom hoort bij een bepaalde periode van het jaar en daar hoort ook een menstype bij. Jouw geboortedatum bepaalt welke boom iets over jouw karakter vertelt.

Hoe werkt de boomhoroscoop?
In het veld (ter hoogte van Gilzerbaan nummer 295) staat een boomcirkel die bestaat uit 17 bomen. Op de hoeken, net naast de cirkel, staan de vier heilige bomen. Ga naar het midden van de boomcirkel. Daar vind je op de stammen informatie over alle bomen. Je kunt daar jouw geboorteboom vinden. Op het bordje lees je hoe je de boom kunt herkennen en welk karakter bij deze boom hoort.

Biodiversiteitsboom
Midden in de boomcirkel staat inmiddels een biodiversiteitsboom, ook wel een dierenhuis genoemd. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk dieren zich in deze omgeving prettig voelen. Vandaar dat allerlei insecten, zwaluwen, vleermuizen in het huis kunnen wonen. In de komende weken worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de biodiversiteitsboom.

Navigeren en parkeren
Als je de boomhoroscoop wil bezoeken en je komt met de auto dan kan je deze parkeren bij P2 (Prise d’Eau Golf, Gilzerbaan 475).

Initiatief
De Keltische Boomhoroscoop is een initiatief geweest van Frans van Zon en Cees Wouters. Het initiatief is in samenwerking met het Stadsbosteam gerealiseerd.

Klik hier voor meer informatie over het indienen van een eigen initiatief.