Volg Stadsbos013

Image Alt

Twee nieuwe hondenlosloopzones in Stadsbos013

Twee nieuwe hondenlosloopzones in Stadsbos013

Twee nieuwe hondenlosloopzones in Stadsbos013

In de Oude Warande en bij het Reuselpad zijn twee nieuwe hondenlosloopzones gerealiseerd.

In Tilburg zijn al verschillende losloopzones, maar er was al langere tijd vraag naar meer plekken waar honden los mogen lopen. Daarom zijn er nu twee hondenlosloopzones bijgekomen: één in de Oude Warande en één bij het Reuselpad. Daar mogen honden vanaf nu vrij rondrennen, snuffelen en spelen binnen de afgeschermde omgeving.

Raadpleeg de kaart via deze link.


Aanlijnplicht: hoe zit het ook alweer?

Binnen de bebouwde kom van Tilburg zijn baasjes verplicht om honden aan te lijnen, de poep op te ruimen en een opruimmiddel bij te hebben. In de meeste bossen en natuurgebieden geldt een aanlijnplicht, ook in Stadsbos013. In deze gebieden leven veel bijzondere dieren en planten. Loslopende honden kunnen deze verstoren. In de hondenlosloopzones mogen honden uiteraard wel vrij rondlopen, maar het is in deze zones wel verplicht om hondenpoep op te ruimen. Loopt een hond toch los in een gebied waarin dit niet mag? Dan riskeert zijn of haar baasje een boete.

Heeft u vragen over de nieuwe hondenlosloopzones? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14013. Een kaart met alle hondenlosloopzones is te vinden op www.tilburg.nl/hondenbelasting.