Volg Stadsbos013

Image Alt

Vernieuwing routepalen Stadsbos013

Vernieuwing routepalen Stadsbos013

Vernieuwing routepalen Stadsbos013

Op 6 april plaatste wethouder Mario Jacobs de eerste nieuwe routepaal als startschot voor de werkzaamheden in Stadsbos013. Tijdens deze werkzaamheden worden de wandelroutepalen vervangen. De nieuwe routepalen zijn gemaakt van duurzame materialen, zodat deze de komende 10 jaar meegaan. De opknapronde duurt tot uiterlijk 22 april.

Stadsbosbeeldtaal

De routepalen zijn in stijl van de stadsbosbeeldtaal. Deze beeldtaal is speciaal ontwikkeld voor Stadsbos013 en zorgt voor herkenbaarheid in dit gebied. Je kunt dan denken aan routepalen, informatieborden, picknicktafels en afvalbakken in dezelfde stijl. Met het vernieuwen van de routepalen zijn de wandelroutes van ‘de Zes van Tilburg’ weer geheel op orde.

De Zes van Tilburg

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg op fietsafstand van het centrum. In het natuurgebied ligt wandelknooppuntennetwerk ‘De Zes van Tilburg’. Dit netwerk bestaat uit vijf korte wandelroutes: Reeshofroute, Vijverroute, Amarantroute, Heideparkroute en Waranderoute. Wanneer je de vijf wandelingen aan elkaar koppelt, ontstaat de zesde wandelroute van 57 kilometer. De wandelroutes maken deel uit van het wandelnetwerk Brabant.