Volg Stadsbos013

Image Alt

Warandeloop 2021

Warandeloop 2021

Warandeloop 2021

In het weekend van 27-28 november vindt alweer de 62e editie van de Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe plaats.  Dit is net als in 2019 op de vertrouwde locatie de Oude Warande / Stadsbos013.
Op zondag 28 november staan weer tal van Nederlandse en Europese topatleten aan de start. Niet alleen om te strijden in deze wedstrijd, maar ook op jacht naar de medailles op het NK cross. Ook wordt gestreden voor  plaatsing voor het Europees Kampioenschap Cross dat dit jaar op 12 december plaatsvindt in Dublin (Ierland).

 

‘Olympisch’ mannenveld
De Warandeloop Tilburg 2021 zal bij de mannen een heel open strijd worden. Oud-winnaar Mike Foppen bindt de strijd aan tegen andere nationale toppers. Met Bart van Nunen en Frank Futselaar treft hij tegenstanders van formaat. Van Nunen en Futselaar hebben afgelopen jaar hun inhoud versterkt door het lopen van snelle marathons. Foppen bleef onlangs maar nipt boven het nationaal record op de vijf kilometer. Veel van de ingeschreven Nederlandse toppers waren present tijdens de Spelen van Tokio augustus jongstleden. Robin van Riel en Luuk Maas (beiden onder 23 jaar) gaan proberen de regionale eer hoog te houden op de lange cross. Op de korte cross is onder meer Djoao  Lobles ingeschreven.
De Buitenlandse tegenstand zal onder leiding van Rinas Akhmadeyev (ANA) en Napoleon Solomon en Suldan Hassan (SWE) het de Nederlandse atleten moeilijk maken. Opvallend veel sterke lopers uit Zweden en Noorwegen komen in actie tijdens het crossgala.

 

Traditioneel sterk veld bij de vrouwen
De Warandeloop 2021 is zoals in voorgaande jaren extreem sterk bezet bij de looponderdelen voor de vrouwen. Uit Nederland komen diverse atletes die in augustus deelnamen aan de Spelen in Tokio. Met Ruth van der Meijden, Jill Holterman, Diane van Es (onder 23), Maureen Koster en Irene van de Reijken komt een sterk kwintet Olympiërs aan de start. Van der Meijden pakte half oktober ook nog de nationale titel op de marathon mee. Andere kandidaten voor de nationale medailles en de ploeg voor Dublin zijn Jip Vastenburg en Julia van Velthoven. Julia werd zondag 7 november nog winnares in een goed bezette wedstrijd van het Belgische Crosscircuit in Mol. Ze is er op gebrand in Tilburg ook weer vooraan mee te strijden.

De belangrijkste internationale namen op de startlijst van zondag 28 november zijn die van Meraf Bahta (SWE), Julia Mayer (AUS) en Delia Sclabas (SUI – onder 23). Uit Ierland komt de snelle loopster Mary Mulhare. Zij wil zich in Nederland testen voor de EK-race twee weken later in haar eigen land. Bij de juniores start de winnares van de op bijna hetzelfde parcours gehouden Snertcross, Anne Knijnenburg. Op de korte cross voor vrouwen staat de snelle Dagmar Smid aan het vertrek.

 

Maatregelen corona
Helaas kan de Warandeloop Tilburg alleen plaatsvinden met een fors aantal aanpassingen. Zo is publiek niet toegestaan en zal iedereen vanaf 18 jaar een QR code moeten laten zien om toegang te krijgen tot het terrein in combinatie met een startnummer of een mail met permissie.

We hopen op begrip en vragen om ieders medewerking, zodat we van deze editie -ondanks de beperkingen- toch een daverend succes kunnen maken.

 

Website Warandeloop