Volg Stadsbos013

Image Alt

Rolstoelroute

Rolstoelroute

Rolstoelroute

 3,2 km


Waar
Oude Warande


Vertrekpunt
Parkeerplaats Auberge du Bonheur
Bredaseweg 441, Tilburg
Routebeschrijving

Stichting Toegankelijk Tilburg heeft het initiatief genomen om Stadsbos013 toegankelijker te maken voor bezoekers met een beperking. Het resultaat is deze prachtige rolstoelroute door deelgebied de Oude Warande.

Het is een mooie, gevarieerde route van 3 km lang. Deze loopt niet alleen over de hoofdpaden van het historische sterrenbos, maar ook over slingerende paden, waarbij je de Oude Warande op een meer avontuurlijke manier doorkruist. De route begint bij het infobord bij de parkeerplaats bij Auberge du Bonheur en eindigt daar ook weer.

De Oude Warande is een zogenaamd sterrenbos dat uniek is in Nederland. Vanuit een centraal punt lopen acht lanen naar de hoeken en buitenranden van het bos. In het hart van dit bijzonder gevormde bos bevindt zich Grotto, een prachtige ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Grotto ligt vanzelfsprekend op de route.

Er is in de Oude Warande, in de hoek die grenst aan de Zwartvenseweg en de spoorlijn, een hondenlosloopzone. Bekijk deze kaart voor de exacte locatie van deze en andere hondenlosloopzones in Stadsbos013.

In de rest van de Oude Warande zijn honden aangelijnd welkom.

De route