Contact

Volg Stadsbos013

CV-Coaching wil kinderen van alle basisscholen in en rond Tilburg tijdens schooltijd de klas uit en Stadsbos013 in krijgen. Eigenaresse Charlotte van Iersel is ervan overtuigd dat paarden en een natuurlijke omgeving positief bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling. Lekker buiten zijn en veel bewegen werkt goed om (leer)doelen te bereiken en sluit perfect aan bij de fysieke behoeften van basisschoolkinderen. Elke week gaan de kinderen van jenaplanbasisschool Jeanne d’Arc samen met Charlotte actief en creatief op pad in Stadsbos013. Daar reflecteren ze op hun eigen gedrag en op dat van de andere kinderen in de leergroep. Ze leren lezen op het paard en gaan enthousiast aan de slag met de methode ‘Anders Leren Met Paarden’. Via de paarden leren de kinderen spelling, klok lezen en rekenen, maar zeker ook waar hun eigen kracht en authentieke talent zitten.

Over het gebied

Charlotte van Iersel verzorgt onder andere coaching bij Uitspanning de Zeven Geitjes, gelegen in deelgebied het Wandelbos.

Het Wandelbos met zijn slingerende paden is in 1920 ontworpen door de bekende landschapsarchitect Leonard Springer. De grote vijver is in 1936 gegraven; die zat niet in het oorspronkelijke plan. Het vrijgekomen zand is verwerkt in het viaduct in de Ringbaan-West. Het Wandelbos was pas in 1937 volledig klaar. Het is niet alleen bedoeld om te wandelen, want in 1973 kwam er een kinderboerderij en een speeltuin bij. In het Wandelbos groeien veel soorten bomen en struiken. Vanaf de brug over de vijver kun je de heel bijzondere grote Moerascipressen zien met hun vreemde luchtwortels. Ook verschillende soorten eenden komen hier broeden of overwinteren.

Locatie & info

Burgemeester van de Mortelstraat 13
5037 PG Tilburg

06 53603311
info@cv-coaching.nl

Meer informatie

Reeshofdijk 18, 5044 VB Tilburg