Contact

Volg Stadsbos013

Equestrian Centre Tilburg

Equestrian Centre Tilburg is een paardenstal waar sportiviteit en kwaliteit voorop staan. Je bent hier aan het juiste adres als je je paard wil trainen en uit wil brengen op competities. Onder de bezielende leiding van Corne Voskens is Equestrian Centre Tilburg uitgegroeid tot een professionele accommodatie met alle benodigdheden om jouw paard naar een nieuw niveau te brengen.

Vanaf Equestrian Centre Tilburg neem je jouw paard ook gemakkelijk mee de bossen in. Ontdek de ruiterroute door het gebied.

Over het gebied

Equestrian Centre Tilburg ligt tegen het deelgebied Koolhoven aan.

Dit kleine bosgebiedje ligt tussen de Bredaseweg en de spoorlijn Breda-Tilburg. Vanuit de Tilburgse wijk Koolhoven kun je wandelen door dit langgerekte gebied nabij het beekje de Donge. Heel bijzonder zijn de twee oude lanen met afwisselend rode en groene beuken. Rond 1900 zijn die aangeplant en nog steeds hebben ze een goede conditie. In de bossen zelf staan veel zomereiken, met hier en dier ook Amerikaanse eik, linde en berk. Vanwege het beekdal is Koolhoven ook vrij vochtig, waardoor hier ook de zwarte els en de populier groeit. Door de ondergroei in het bos broeden er allerlei vogelsoorten.

Locatie & info

Bredaseweg 525
5036 NA Tilburg
Google Maps

06 53711665

Meer informatie

Bredaseweg 525, 5036 NA Tilburg, Nederland