Volg Stadsbos013

Image Alt

Brandingproject Stadsbos013

Gerealiseerd

Brandingproject Stadsbos013

Brandingproject Stadsbos013

Eind april hebben 20 studenten van de opleiding ArtCoDe (Academy for Art, Communication and Design) van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Stadsbos013 verkend voor een brandingproject.

De coördinator van de opleiding Art, Communication and Design van Fontys Hogeschool gaat eind april met 28 studenten Stadsbos013 tot een brandingproject maken.

Wie kent Stadsbos013?
Stadsbos013 is vooral een initiatief, een concept, of zoals de gemeente op deze site laat weten, ‘een verborgen schat die erom vraagt om ontdekt en beleefd te worden’. En dat willen ze doen op zijn Tilburgs: samen met de stad. Het is daarom interessant om met de studenten van ArtCoDe bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Stadsbos013.

Branding Stadsbos013
Er is behoefte aan een mentaal beeld van Stadsbos013. Hoe komt het stadsbos013 in de hoofden van de Tilburgers? eenmaal in de hoofden, komen ook de initiatieven.

De studenten van ArtCoDe kunnen vormgeven aan het mentale beeld. Dat kan op allerlei manieren, met allerhande technieken en door middel van tal van strategieën. Denk aan activiteiten organiseren, partijen/mensen in de stad benaderen, maar ook aan ruimtelijk en cultuur/natuurhistorisch onderzoek doen, op zoek naar ‘verhalen’, plekken en routes benoemen en deze verbeelden, informatievoorzieningen ontwerpen, etc.

Wat houdt het brandingproject verder in?

– een kick-off met een gastspreker of een presentatie door een van de expeditieleiders

– gedurende de week gaan de studenten zelf op onderzoek uit d.m.v. interviews, organiseren van activiteiten, partijen/mensen in de stad benaderen, op zoek naar verhalen, plekken, routes en deze verbeelden, etc.

– afsluiten met een presentatie vol met ideeën waar de expeditieleiders mee aan de slag kunnen.