Volg Stadsbos013

Image Alt

Stadsbos013 zoekt natuurgidsen

Stadsbos013 zoekt natuurgidsen

Stadsbos013 zoekt natuurgidsen

Stadsbos013 zoekt mensen die kennis hebben van de natuur en groepen bezoekers zouden willen begeleiden tijdens hun bezoek aan dit gebied. De natuur en het landschap van Stadsbos013 is heel interessant en bijzonder. Steeds meer mensen willen dat beleven. De aanvraag voor begeleide wandelingen of activiteiten neemt dan ook sterk toe. Lijkt het je leuk om Stadsbos013-gids te worden? Meld je dan voor 15 mei as. aan voor de opleiding. Tijdens een korte cursus van vier bijeenkomsten krijg je achtergrondinformatie over het ontstaan, de natuurwaarden en de ontwikkelingen van dit gebied. Daarna kun je als gids aan de slag.

Korte cursus over een groot en zeer gevarieerd gebied

Stadsbos013 is het stadsregionale park aan de zuidwestkant van Tilburg. Het is zo’n 18 vierkante kilometer groot en omvat een grote diversiteit aan gebieden. Bekende plekken zoals de Oude Warande, Wandelbos, Vredelust, Amarant, de Kaaistoep, Reeshofbos, golfbaan Prise d’Eau en Klein Tilburg vallen allemaal binnen Stadsbos013. Omdat steeds meer mensen kennis willen maken met het gebied, krijgt Stadsbos013 veel aanvragen voor wandelingen onder begeleiding van een gids. Stadsbos013 heeft die gidsen niet, maar wil deze graag dit voorjaar opleiden. Enthousiasme, een redelijke natuurkennis en vaardigheden om een groep te begeleiden moeten de cursisten zelf meebrengen.

Inhoud van de bijeenkomsten

De cursus omvat 4 bijeenkomsten. Twee avonden op 30 mei en 4 juli en twee excursies op 18 en 25 juni (zaterdagen van 13.00-17.00 uur). Er wordt uitleg gegeven over de historie van het gebied en wat je daar nu nog van kunt zien. Tijdens de excursies wordt vooral gekeken naar de bijzondere natuurwaarden in het gebied. Uiteraard is het belangrijk dat de Stadsbos013-gids ook weet wat er naast natuur ook te vinden is in het gebied voor bezoekers.

Meer informatie en aanmelden

Lijkt je het leuk om Stadsbos013-gids te worden, meld je dan uiterlijk 15 mei as. aan via info@stadsbos013.nl. Via dit e-mailadres kun je ook meer informatie opvragen bij de cursusleider Rob Vereijken. Deelname aan de cursus is gratis. Wel wordt na het volgen van de cursus verwacht dat je je ook echt in gaat zetten voor Stadsbos013. De gidsen ontvangen voor het begeleiden van groepen een kleine vergoeding.