Volg Stadsbos013

Image Alt

Vergroten biodiversiteit TWM gronden in Stadsbos013

Vergroten biodiversiteit TWM gronden in Stadsbos013

Vergroten biodiversiteit TWM gronden in Stadsbos013

De biodiversiteit vergroten van de TWM Gronden in Stadsbos013: daar wordt de komende jaren op ingezet. Het gaat om een heidegebied van 20 hectare groot dat ligt in het bosgebied aan de westkant tegen golfbaan Prise d’Eau (de Kaaistoep).

De bedoeling is om het open heidelandschap aan te laten sluiten op de graslanden aan de oostkant. Het is een van de speerpunten van de provincie Noord-Brabant om de biodiversiteit in dit gebied te vergroten.

Eerste fase

De eerste fase van dit project bestaat uit het maken van een open doorgang tussen de landschappen. Dit vormt een brede verbinding door het bos waarvan veel vogels zoals de nachtzwaluw maar ook insecten en andere dieren kunnen profiteren. Tegelijkertijd met deze werkzaamheden wordt het bosbeheer meegenomen. in hetzelfde gebied zijn namelijk veel fijnsparren aangetast door de letterzetter. Deze keversoort vormt een plaag en zorgt ervoor dat de bomen dood gaan. Deze bomen dragen weinig bij aan de biodiversiteit en van oorsprong komen ze niet in Nederland voor. Met de opbrengst van het hout investeert TWM in het verder verhogen van de biodiversiteit. In de volgende nieuwsbrief kunt u meer lezen over dit project.