Contact

Volg Stadsbos013

Tuinplantenhub bij Groeituin013

12.00 – 16.00 uur bij Groeituin013

Bij de tuinplantenhub kun je planten en gewortelde stekjes – die je zelf over hebt – achterlaten en goed verzorgde tweedehands planten en stekjes voor een sympathiek bedrag kopen.

Het is zonde om te zien hoeveel levende vaste tuinplanten uit particuliere en zakelijke tuinen in de kliko of bij de milieustraat eindigen. Vrijwilligers Pètry en Thea hebben de tuinplantenhub opgericht om planten en stekkies te redden en een tweede leven te geven. Bij de Groeituin hebben zij een stukje land gekregen om hun mooie initiatief verder te laten groeien en bloeien. Groen geeft een goed gevoel, zorgt voor betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en betere waterberging.

Tijdens de Stadsbosdag kun je bij de Groeituin ook terecht voor koffie, thee en soep. De winkel met verkoop van eigen groenten en streekproducten is open. Er vinden rondleidingen en kinderactiviteiten plaats en er wordt uitleg gegeven over het tomatenproject. Om 12.00 uur biedt Wens Natuurlijk een proeverij aan van hun jams, chutneys, siropen en sauzen.

2 juni: Even het leven in het bos opzoeken

Prins Willem VIII van Hessen-Kassel heet jou dit jaar in hoogsteigen persoon welkom tijdens de Stadsbosdag! Er staat op zondag 2 juni weer een tjokvol programma voor je klaar. Kom peren proeven in een heuse perentuin, daag jezelf uit op het MTB-parcours of ga vogels spotten met de vogelaar. Stadsbos013 is het meest veelzijdige en dynamische natuurgebied van Tilburg. Ontdek het zelf!

Praktische info

Meer informatie

Reeshofdijk 30, 5044 VB Tilburg, Nederland