Volg Stadsbos013

Image Alt

Rolstoelroute geopend in Stadsbos013

Rolstoelroute geopend in Stadsbos013

Rolstoelroute geopend in Stadsbos013

Stichting Toegankelijk Tilburg en de gemeente Tilburg openden woensdag 27 september 2023 de rolstoelroute in Stadsbos013. Deze rolstoelroute is een initiatief van Stichting Toegankelijk Tilburg om ook Stadsbos013 toegankelijker te maken voor bezoekers met een lichamelijke beperking. De rolstoelroute loopt door onze mooie Oude Warande.

Een avontuurlijke route

De rolstoelroute is een mooie, gavarieerde route van 3,2 kilometer lang. Deze loopt niet alleen over de hoofdpaden van het historische sterrenbos, maar ook over slingerende paden, die de Oude Warande op een meer avontuurlijke manier doorkruisen. De route begint en eindigt bij het infobord op de parkeerplaats bij Auberge du Bonheur. Bordjes met lichtgroene pijlen en een rolstoel bewegwijzeren de route. Je kunt de route ook online raadplegen.

Bekijk hier de route

Toegankelijk Stadsbos013

Rob Vereijken, expeditieleider van Stadsbos013, opende de route op 27 september. Daarna vertelde Francis Meulendijks – Van den Ring, directeur van Stichting Toegankelijk Tilburg, over het belang van voorzieningen voor mensen met een beperking. De rolstoelroute is daar een goed voorbeeld van, want zo kunnen meer mensen Stadsbos013 zelf beleven.

Rolstoelroute in de media

De pers heeft volop aandacht besteed aan de rolstoelroute. Lees meer op Omroep Tilburg, in het Brabants Dagblad en Stadsnieuws van 30 september 2023.